Orientering fra Selveje Danmark om corona #61

Kære medlemmer

Så er der igen lidt nyt ift. besøgsrestriktioner.

Vi får pt. kun informationer fra Social- og Indenrigsministeriet, men så vidt vi er orienteret, så gælder orienteringsskrivelserne både for sociale tilbud med borgere i risiko OG for plejehjem.
Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed sender de informationer vedr. plejehjem til kommunerne, og så er det kommunerne, der har ansvaret for at videreformidle det til jer.

Vi har af flere omgange fortalt Styrelsen for Patientsikkerhed, at det ikke er hensigtsmæssigt, og at de meget gerne må offentliggøre informationerne vedr. plejehjem enten i nyhedsbrev eller en mail til os.

Der er tre orienteringsskrivelser, som der er værd at notere:

  1. Ophævelsesdatoen for bekendtgørelsen om midlertidige besøgsrestriktioner:
    Det var egentlig meningen, at bekendtgørelsen skulle ophæves den 1. oktober. Den dato forlænges nu til 1. marts. Styrelsen for Patientsikkerhed kan altså fortsat, indtil 1. marts, lave lokale besøgsrestriktioner i forbindelse med håndtering af covid-19 (læs evt. mere om ændringen af bekendtgørelsen - klik her)

  2. Gældende besøgsrestriktioner i 36 kommuner forlænges. Det ophæves så snart det er muligt.

  3. Tilbud med borgere i risikogruppen i Solrød Kommune, er nu også underlagt besøgsrestriktioner:
    Det gælder på samtlige kommunale, selvejende og private plejehjem. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer desuden, at lignende besøgsrestriktioner indføres på sociale tilbud i kommunen, hvor borgere tilhører en særlig risikogruppe ift. smitte med covid-19 (Læs mere om besøgsrestriktioner i Solrød Kommune - klik her


Bedste hilsner

Louise Dybdal
Chefkonsulent