Orientering fra Selveje Danmark om corona #39

Kære medlemmer

Det er ikke i dette nyhedsbrev, at der kommer de helt store nyheder, så lad være med at kaste alt hvad I har i hænderne.

 

Pulje til aflastning af pårørende til mennesker med demens

Sundhedsstyrelsen har opslået en pulje på 29.5 millioner kroner, som frivillige foreninger og organisationer kan søge til at arrangere aktiviteter til pårørende til mennesker med demens. Der kan søges om støtte til både social og fysiske aktiviteter, der gennemføres sammen med pårørende og mennesker med demens og til aktiviteter, der gennemføres ved brug af indkøbte (velfærds)teknologier eller andet udstyre, som kan anvendes aktiverende og aflastende.

Puljen skal anvendes i 2020 og der er frist for ansøgning den 12. juni.

Læs mere om puljen her:

https://www.sst.dk/da/Puljer/Tilskud-til-aktiviteter-til-p%C3%A5r%C3%B8rende-der-passer-en-borger-med-demens

 

Film: Hvordan smitter ny coronavirus?

Sundhedsstyrelsen har produceret en video, der meget pædagogisk illustrerer og fortæller om, hvordan og hvornår virus smitter og hvornår den ikke gør. Den vil være kunne være god at vise til de mennesker i arbejder med, der måske er i tvivl om, hvordan man bedst beskytter sig selv og hinanden i et samfund, der åbner mere op.

Se filmen her:

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Film-Hvordan-smitter-ny-coronavirus

 

Nyt fra KL

Som vi gennem hele corona krisen har valgt at gøre, så sender jeg også det informationsmateriale vi modtager fra KL til jer.

Klik her for at se KLs informationsmateriale.  

 

Venlig hilsen og så må I alle have en rigtig god Kristelig Himmelfartsferie.

 

Jon Thorlacius Krog, branchedirektør, Selveje Danmark