Psykiatriske ambulancer på vej i 2019

I øjeblikket er det kun i københavnsområdet, at man kan ringe efter en ambulance i det såkaldte ”psykiatriske akutberedskab”, hvis en psykisk syg har akut brug for hjælp uden for normale åbningstider. Men fremover skal man kunne ringe efter psykiatrisk udrykning, uanset hvor man er i landet.

Det mener regeringen og Dansk Folkeparti, der nu laver en pulje på 20 millioner kroner om året over de næste fire år, som de danske regioner kan søge til oprette psykiatriske udrykningstjenester, der minder om den udgave, der er i Hovedstaden. Den københavnske psykiatriske ambulance koster med mandskab 6,25 millioner kroner om året.

– Det handler om at sikre vores psykiatriske patienter en ordentlig behandling – for dem, hvor sygdommen lige pludselig tager fat, og man har behov for at blive akut indlagt, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Samtidigt skal de nye udrykningsteams forhåbentlig også være med til aflaste politiet:

– Vi kan også se, at det kræver rigtig mange ressourcer fra politiets side, og der har vi altså behov for, at der er nogle sundhedspersoner, der er langt bedre rustet, siger sundhedsministeren.

Ifølge ministeren skal regionerne se pengene fra den nye  pulje i sammenhæng med de 200 millioner kroner, der er blevet afsat til psykiatriområdet i den seneste økonomiaftale med regionerne. Hun åbner dog op for at se på, om der er behov for yderligere midler i de forskellige dele af landet.

Det er endnu ikke fastlagt, om de nye udrykningstjenester skal være åbne 24 timer i døgnet. Den nye pulje starter i januar 2019.

Selveje Danmark er positive
Selveje Danmark er positive over for udbredelsen af psykiatriske udrykningstjenester. Vores medlemmer kæmper med jævne mellemrum med psykiatrien for at få akut hjælpe til f.eks. psykotiske borgere. Derfor er udgående psykiatriske ambulancer, der kan rykke ud til f.eks. et botilbud, en god ide.

Kilde: DR

Der er lukket for kommentarer.