Orientering fra Selveje Danmark om corona #37

Kære medlemmer

 

Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse

Først lige en knap så corona relateret nyhed. Det handler om arbejdsmiljø og den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse, som vi nu har besluttet at tilbyde i regi af Selveje Danmark. Målet er at lave en arbejdsmiljøuddannelse, der er særligt målrettet vores område, så vi sikre at uddannelsen er så relevant som mulig for alle deltagere.

Pga. forsamlingsforbuddet (heraf corona relevansen😊) har vi måtte rykke den første uddannelse der foregår i København til den 15. 16. og 23. juni, og desværre betyder det at der er nogen der har måtte melde fra. Derfor – hvis det er relevant, så er der nu ekstra ledige tider – skynd jer derfor at meld jer til.

Klik her for at læse invitationen, så kan I læse mere der.

For at imødekomme de der har måtte melde fra planlægger vi også at afholde yderligere et modul i København efter sommerferien, således at vi både gennemfører arbejdsmiljøuddannelsen i Jylland (er planlagt) og på Sjælland. Så snart datoer ligger fast for den på Sjælland så skal jeg nok give yderligere besked.

 

Nyt fra KL

Selveje Danmark modtager løbende opdateringer fra KL. Som tidligere deler jeg de opdateringer med jer. På den måde har I et fornuftigt overblik over de nyheder, som KL i særlig grad finder relevante.
Klik her for at læse:

Sundhedsstyrelsen har udgivet vejledning vedr. smitteopsporing af nære kontakter

Vejledningen er indeholder en definition af, hvad nære kontakter er, hvilke informationer de skal modtage og hvornår man skal have været i kontakt før man betragtes som ’nær pårørende’.

Den indeholder desuden informationer om, hvordan rammerne er for test (hvornår og hvordan) samt hvordan og hvornår man får svar på test.

Hvis beboeren bor på et plejehjem, bosted eller anden institution kontaktes institutionen med henblik på at håndtere evt. udbrud af covid-19.

Find vejledningen her:

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Smitteopsporing/COVID-19-Smitteopsporing-af-naere-kontakter.ashx?la=da&hash=9C4C984482FB57DF84035F6FB742D3FB5F449E75

 

Sundhedsstyrelsen har udgivet pjece om, hvordan man skal forholde sig, hvis man har corona

Pjecen indeholder mange praktiske informationer. Bl.a.:

  • Hvordan skal man forholde sig, hvis man er syg?
  • Råd til hygiejne og rengøring
  • Hvordan skal dem, man bor sammen med forholde sig?
  • Kontaktopsporing. Hvem er de nærme kontakter Hvad skal dem, man har været i nær kontakt med vide?
  • Børn under 12 som nære kontakter
  • Børn som syge
  • Kontaktoplysninger til, hvor man kan få rådgivning.

Klik her for at læse pjecen.

Venlig hilsen og så må I alle have en rigtig fin weekend

 

Jon Thorlacius Krog

Branchedirektø