Ny formand i Selveje Danmark

Paul Erik Weidemann, formand for OK-Fonden, indtræder som formand for Selveje Danmark.

På et møde i sidste uge besluttede bestyrelsen i Selveje Danmark at udpege Paul Erik Weidemann, formand for OK-Fonden, som ny formand. Det skete i forlængelse af den tidligere formand Bo Kristiansens meddelelse om, at han trækker sig fra formandsposten, en beslutning der følger i forlængelse af hans afgang fra Fonden Mariehjemmene.

Paul Erik Weidemann har været medlem af bestyrelsen i Selveje Danmark siden 2014 og har således været en aktiv del af opbygningen og udviklingen af Selveje Danmark, der i dag omfatter mere end 250 selvejende organisationer på hele velfærdsområdet.

Bestyrelsen besluttede samtidig at konstituere sig med Bo Kristiansen som næstformand. Bo Kristiansen er formand for Regnbuehuset i Taastrup og bestyrelsesmedlem i Mandecentret, to organisationer, der begge er medlem af Selveje Danmark.

- Velfærdsområdet i Danmark står overfor store udfordringer; det handler om økonomi, om rammer for de selvejende organisationer, og om hvordan vi sikrer, at vi også i fremtiden har de rigtige tilbud til de mennesker, der har behov for fællesskabets støtte. Det kræver et langt bedre samspil mellem de selvejende tilbud og den offentlige sektor, og det vil vi fortsat arbejde for. Jeg ser også muligheder for, at de selvejende organisationer kan høste erfaringer på området internationalt. Det har vi i Danmark traditionelt ikke haft tilstrækkeligt øje for – og det skal vi blive bedre til, udtaler den nye formand for Selveje Danmark, Paul Erik Weidemann.