Aktiviteter

Vigtige datoer i 2018

Vil du være helt opdateret på selvejeområdet, så får du her alle de vigtigste datoer for årsdag, netværk og kurser mm.

Januar

16., 23. og 24. januar: Informationsmøder 
Selveje Danmark og Dansk Erhverv afholder hvert halve år informationsmøder, hvor vi sætter fokus på seneste nyt inden for velfærdsområdet. Målet er, at deltagerne går fra mødet med et godt overblik over det aktuelle situation og den politiske dagsorden. På mødet sætter vi fokus på kommunernes beregning af egne priser, ny ferielov, revision af Tilbudsportalen, ny fondsstruktur mm.
16. januar: Informationsmøde kl. 14-17 på Børsen
23. januar: Informationsmøde kl. 14-17 i Vejle hos Danske Diakonhjem, Vejle.
24. januar: Informationsmøde kl. 14-17 i Sundheds- og Kvartershuset, Aalborg Øst.

Februar

8.-9. februar: Nordisk velfærdskonference på Børsen i København
Værdibårne selvejende organisationer har gennem årtier bidraget til at skabe og fastholde en nordisk velfærdsmodel, som vi alle kan være stolte af. En velfærdsmodel hvor den enkelte borgers mulighed for indflydelse på eget liv har fået større og større betydning, men det er også en model, der fortsat kræver udvikling for at kunne matche fremtidens vilkår og krav.

Selvejende organisationer ønsker at være innovative leverandører af fremtidens velfærd. Derfor inviterer Selveje Danmark og vores to søsterorganisationer i Sverige og Norge (Virke Ideell og Frivillighet og Famna) til fælles nordisk konference om ”Værdibaseret velfærd i et not-for-profit perspektiv” den 8. februar 2018 på Børsen.

Internationale oplægsholdere med finger på pulsen og hånden på hjertet
Konferencen byder på flere internationale navne, som fra forskellige perspektiver vil videregive deres erfaring og viden i forhold til at arbejde med værdibaserede organisationer:

Bliss Browne
Grundlæggeren og initiativtageren til Imagine Chicago, en lille nonprofit organisation, der har inspireret en global bevægelse af social innovation.
Bliss Browne er derudover tidligere bankchef, præst og konsulent. Uddannet ved Yale og Harvard med grader i historie, teologi og finans. Bliss Browne vil dele
historier og erfaring fra 25 års arbejde på 6 kontinenter med samfundsopbygning på tværs af veletablerede skel.

Magne Supphellen
Professor i markedsøkonomi (marketing) ved Norges Handelshøjskole i Bergen.
Magne har blandt andet speciale i branding og markedsføring af selvejende organisationer.

Thomas Bøje
Professor i sociologi og arbejdsmarkedsforhold ved Roskilde Universitet, Institut for samfundsvidenskab og erhverv (ISE).
Han har gennem de seneste to årtier forsket i civilsamfund, medborgerskab og nonprofit-organisationer og er pt ved at lægge sidste hånd på forskningsprojektet “The socio-economic impact of the organised civil society and volunteering in Denmark”.

Praktisk om konferencen
Konferencen afholdes på Børsen i København den 8. februar 2018 kl. 09.30 – 21.00 og afsluttes med en middag i Børssalen.
For interesserede vil der dagen efter (den 9. februar) fra kl. 9.30-14.30 være mulighed for at besøge nogle af Selveje Danmarks medlemsorganisationer.

Se program og tilmeld dig – klik her.

Marts

1. marts: Kursus i persondatabeskyttelse kl. 10-14.30 på Børsen
Reglerne for behandling af personoplysninger og beskyttelse af persondata er under forandring. De eksisterende regler i blandt andet persondataloven erstattes af et nyt regelsæt fra den 25. maj 2018. Derfor inviterer Selveje Danmark til kursus i korrekt håndtering af persondata efter de nye regler.

7. marts: Kursus i persondatabeskyttelse kl. 10-14 på.30 Brogaarden i Middelfart
Se mere i ovenstående under 1. marts.

8. marts: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse på Børsen kl. 15-20.
Er du/din organisation interesseret i at deltage i næste kursusforløb, henvend dig/jer til politisk konsulent, Kåre Skarsholm, på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

26. marts: Kommunikationsnetværk kl. 10 – 13 hos Louise Mariehjemmet, Brønshøj
Netværket er åbent for medlemsorganisationernes medarbejdere, der arbejder med kommunikation. For optagelse i netværket henvend dig/jer til chefkonsulent, Gitte Landors, gla@selveje.dk eller 91 33 58 50.

April

5. april: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse m/Torben Ballegaard på Børsen kl. 15-20.
For optagelse på uddannelsen henvend dig/jer til Kåre Skarsholm på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

16. april: Temadag om finansiering af fremtidens velfærd kl. 10 -13 på Børsen i København
Selveje Danmark afholder en temadagen om, hvordan vi sikrer finansiering af fremtidens velfærden. Jesper Brask Fischer, direktør for Senior Services i PFA og tidl. direktør i Socialministeriet og Anne Mette Fugleholm, direktør i Diakonissestiftelsen vil dele deres tanker om finansiering, perspektiver for fremtiden, muligheder og udfordringer i samspillet mellem velfærdstilbud og pensionskasser.

23. april: Ledernetværk om teamledelse
Her skal vi møde og høre Anders Trillingsgaard, forsker, partner og bestyrelsesformand i UKON. Anders er en af de mest toneangivende kræfter i udviklingen af ledelsesteam. Med teamledelse som tema vil han også facilitere workshop efter oplægget. Arrangementet foregår hos Danske Diakonhjem, Vejle.

Maj

3. maj: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse m/Steen Hildebrandt på Børsen kl. 15-20.
For optagelse på uddannelsen henvend dig/jer til Kåre Skarsholm på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

4. maj: Kommunikationsnetværk kl. 10 – 13 hos CFD, Søborg
For optagelse i netværket henvend dig/jer til chefkonsulent, Gitte Landors, gla@selveje.dk eller 91 33 58 50.

24. – 25. maj: Selveje Danmarks årsdag: Velkommen til fremtiden
På Selveje Danmarks årsdag vil vi i fællesskab forsøge at konstruere vores egen krystalkugle, der viser hvordan fremtiden ser ud. For hvor er vores højt besungne velfærdssamfundet henne om bare 10, 20 og 30 år? Hvem vinder bliver fremtidens velfærdsleverandører og på hvilke præmisser? Og hvilken rolle spiller de selvejende organisationer i den sammenhæng?

Vi vil i fællesskab identificere hårde som bløde trends inden for velfærdsområdet. Vi vil skille skidt og kanel fra hinanden og afdække, hvad vi med sikkerhed kan sige om fremtiden ud fra solid statistisk data, og hvad vi blot antager som sandheder. Vi vil stille os helt ud på kanten af troens og tvivlens svimlende dyb og med hinandens hjælp gisne kvalificeret om fremtiden.

Heldigvis er vi ikke alene i den proces. Vi har allieret os med kompetente repræsentanter fra fremtidsforskningen, som på erfaren vis vil guide os gennem forløbet. Og vi lover, at ingen vil gå tomhændet hjem. For ud over et hoved svirrende med inspiration og tanker om fremtiden, så får hver deltager også sit eget trendkort og en rapport med i tasken, der udstikker en spirende kurs for fremtiden.

Se programmet – klik her.

Årsdagen foregår på Munkebjerg Hotel i Vejle i naturskønne omgivelser. Tilmelding kan ske hos Kåre Skarsholm, ksk@selveje.dk.

Juni

7. juni: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse på Børsen kl. 15-20
For optagelse på uddannelsen henvend dig/jer til Kåre Skarsholm på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

14. – 17. juni: Folkemøde på Bornholm

August

27. august: Kommunikationsnetværk kl. 10-13. Stedet er endnu ikke fastlagt.
For optagelse i netværket henvend dig/jer til chefkonsulent, Gitte Landors, gla@selveje.dk / 91 33 58 50.

30. august: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse i Vejle kl. 15-20
For optagelse på uddannelsen henvend dig/jer til Kåre Skarsholm på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

September

4. september: Kursus i forvaltningsret, en grundlæggende introduktion kl. 10-16 et sted i Jylland/på Fyn.
Alle der arbejder med velfærd, arbejder også i et tæt samspil med forvaltningsloven. Selveje Danmark har derfor inviteret jurist Daniel Soelberg Bach fra Borgerrådgiveren i København til at give en grundlæggende introduktion til krav, rammer og reaktionsmuligheder.

7. september: Bestyrelsesnetværk om bestyrelsesarbejde og samspillet med ledelsen
Vi skal møde og høre Louise Gade, direktør i VIA Efter- og videreuddannelse, tidligere borgmester samt bestyrelsesmedlem i blandt andet Nordea- og Bikubenfonden. Herefter vil der være workshop om dialog omkring bestyrelsesarbejde og samspillet med ledelsen. Arrangementet foregår hos Huset Venture, Aarhus.

11. september: Kursus i forvaltningsret, en grundlæggende introduktion kl. 10-16 på Børsen i København (se ovenstående under 4. september)

25. september: Velfærdens årsdag (Dansk Erhverv) på Børsen i København.

27. september: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse m/Steen Hildebrandt i Vejle kl. 15-20
For optagelse på uddannelsen henvend dig/jer til Kåre Skarsholm på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

Oktober

Informationsmøder 
Selveje Danmark og Dansk Erhverv afholder hvert halve år informationsmøder, hvor vi sætter fokus på seneste nyt inden for velfærdsområdet. Målet er, at deltagerne går fra mødet med et godt overblik over det aktuelle situation og den politiske dagsorden.

3. oktober: Informationsmøde kl. 14-17 på Børsen.
11. oktober: Informationsmøde kl. 14-17 i Jylland (stedet er endnu ikke fastlagt).
12. oktober: Informationsmøde kl. 14-17 i Jylland (stedet er endnu ikke fastlagt).

25. oktober: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse m/Torben Ballegaard i Vejle kl. 15-20
For optagelse på uddannelsen henvend dig/jer til Kåre Skarsholm på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

November

23. november: Kommunikationsnetværk kl. 10-13 på Børsen.
For optagelse i netværket henvend dig/jer til chefkonsulent, Gitte Landors, gla@selveje.dk / 91 33 58 50.

29. november: Selveje Danmarks bestyrelsesuddannelse i Vejle kl. 15-20
For optagelse på uddannelsen henvend dig/jer til Kåre Skarsholm på ksk@selveje.dk eller 41 87 08 04.

30. november: Ledernetværk om stress på arbejdspladsen
Denne lederworkshop ved Tina Buch Olsson, chefkonsulent i HR og ledelse, Dansk Erhverv vil give jer inspiration og værktøjer til både at forebygge og håndtere stress hos medarbejdere. Arrangementet afholdes på Børsen i København.

Vigtige datoer 2019

Maj

23.-24. maj: Selveje Danmarks årsdag, Munkebjerg Hotel i Vejle

Der er lukket for kommentarer.