Aktiviteter

Vigtige datoer i foråret 2018

Vil du være helt opdateret på selvejeområdet, så får du her alle de vigtigste datoer for årsdag, netværk og kurser mm.


– Den 8. februar: Nordisk velfærdskonference på Børsen i København
Værdibårne selvejende organisationer har gennem årtier bidraget til at skabe og fastholde en nordisk velfærdsmodel, som vi alle kan være stolte af. En velfærdsmodel hvor den enkelte borgers mulighed for indflydelse på eget liv har fået større og større betydning, men det er også en model, der fortsat kræver udvikling for at kunne matche fremtidens vilkår og krav.

Selvejende organisationer ønsker at være innovative leverandører af fremtidens velfærd. Derfor inviterer Selveje Danmark og vores to søsterorganisationer i Sverige og Norge (Virke Ideell og Frivillighet og Famna) til fælles nordisk konference om ”Værdibaseret velfærd i et not-for-profit perspektiv” den 8. februar 2018 på Børsen.

Internationale oplægsholdere med finger på pulsen og hånden på hjertet
Konferencen byder på flere internationale navne, som fra forskellige perspektiver vil videregive deres erfaring og viden i forhold til at arbejde med værdibaserede organisationer:

Bliss Browne
Grundlæggeren og initiativtageren til Imagine Chicago, en lille nonprofit organisation, der har inspireret en global bevægelse af social innovation.
Bliss Browne er derudover tidligere bankchef, præst og konsulent. Uddannet ved Yale og Harvard med grader i historie, teologi og finans. Bliss Browne vil dele
historier og erfaring fra 25 års arbejde på 6 kontinenter med samfundsopbygning på tværs af veletablerede skel.

Magne Supphellen
Professor i markedsøkonomi (marketing) ved Norges Handelshøjskole i Bergen.
Magne har blandt andet speciale i branding og markedsføring af selvejende organisationer.

Thomas Bøje
Professor i sociologi og arbejdsmarkedsforhold ved Roskilde Universitet, Institut for samfundsvidenskab og erhverv (ISE).
Han har gennem de seneste to årtier forsket i civilsamfund, medborgerskab og nonprofit-organisationer og er pt ved at lægge sidste hånd på forskningsprojektet “The socio-economic impact of the organised civil society and volunteering in Denmark”.

Praktisk om konferencen
Konferencen afholdes på Børsen i København den 8. februar 2018 kl. 09.30 – 21.00 og afsluttes med en middag i Børssalen.
For interesserede vil der dagen efter (den 9. februar) fra kl. 9.30-14.30 være mulighed for at besøge nogle af Selveje Danmarks medlemsorganisationer.

Se program og tilmeld dig – klik her.

 

– Den 24. og 25. maj: Selveje Danmarks årsdag  i Vejle

På Selveje Danmarks årsdag vil vi i fællesskab forsøge at konstruere vores egen krystalkugle, der viser hvordan fremtiden ser ud. For hvor er vores højt besungne velfærdssamfundet henne om bare 10, 20 og 30 år? Hvem vinder bliver fremtidens velfærdsleverandører og på hvilke præmisser? Og hvilken rolle spiller de selvejende organisationer i den sammenhæng?

Vi vil i fællesskab identificere hårde som bløde trends inden for velfærdsområdet. Vi vil skille skidt og kanel fra hinanden og afdække, hvad vi med sikkerhed kan sige om fremtiden ud fra solid statistisk data, og hvad vi blot antager som sandheder. Vi vil stille os helt ud på kanten af troens og tvivlens svimlende dyb og med hinandens hjælp gisne kvalificeret om fremtiden.

Heldigvis er vi ikke alene i den proces. Vi har allieret os med kompetente repræsentanter fra fremtidsforskningen, som på erfaren vis vil guide os gennem forløbet. Og vi lover, at ingen vil gå tomhændet hjem. For ud over et hoved svirrende med inspiration og tanker om fremtiden, så får hver deltager også sit eget trendkort og en rapport med i tasken, der udstikker en spirende kurs for fremtiden.

Årsdagen foregår på Munkebjerg Hotel i Vejle i naturskønne omgivelser.

Der er lukket for kommentarer.